link
facebook login BAYADERKA : 29 cze 2013

sobota, 29 czerwca 2013

Migdalowe ciasto z malinami (na bialkach)

Delikatne ciasto migdalowe na maczce migdalowej. Pieczone tylko na kilku skladnikach.
Ciekawe w smaku, niewymagajace duzego nakladu pracy i czasu.



Ciasto migdalowe z malinami

200 g malin
5 bialek
100 g cukru pudru
150 g maczki migdalowej (almond flour)
1,5 lyzeczki aromatu migdalowego
szczypta soli
200 g malin, uzylam mrozonych,lepsze beda swieze 



Bialka ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Dodajemy cukier puder, miksujemy. Dodajemy maczki migdalowej, miksujemy krotko. Na koncu dodajemy aromat.
Forme do pieczenia smarujemy maslem, wysypujemy bulka tarta.
Ciasto wykladamy do formy, wierzch wyrownujemy szpatulka. 
Wykladamy na wierzchu maliny.
Pieczemy okolo 40 minut w temperaturze 160 stopniach Celsjusza.
Wyjmujemy ciasto z piekarnika, studzimy, przed podaniem mozna je posypac cukrem pudrem.
Smacznego :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers