piątek, 28 kwietnia 2017

Salatka z fasolka, awokado, mango


A na lunch dzisiejszy proponuje zdrowa, bogata w bialko, salatke. Jest prosta w przygotowaniu I bardzo, bardzo smaczna.

Salatka z fasolka, awokado, mango
na 3 porcje sredniej wielkosci

skladniki:

pol dojrzalego awokado
dwie garscie szpinaku
cale dojrzale mango
puszka fasolki typu borlotti
sok z limonki
2- 3 lyzki syropu klonowego
lyzka oleju extra virgine
pomidor


Fasolke oplukujemy kilkakrotnie, odstawiamy do odsaczenia. Pomidor, awokado, mango kroimy w wieksza kostke. Szpinak oplukujemy I wrzucamy do wiekszej miski, laczymy z pokrojonymi skladnikami. Na koncu wrzucamy fasolke. Doprawiamy odrobina pieprzu i soli, mieszamy.
W osobnym naczyniu przygotowujemy dressing: laczymy sok z limonki z syropem bardzo, bardzo dokladnie. Dressingiem polewamy salatke. Podajemy od razu po przygotowaniu.
 

2 komentarze:

  1. Ciekawie skomponowana sałatka. Zastanawiam się, czy fasolę z Twojego przepisu można zastąpić zwykłą białą? Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie probowalam, ale mysle ze mozna, tylko ze to wplynie na smak odrobine.

      Usuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.