tag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post8557241415151527090..comments2024-02-17T06:12:18.150-08:00Comments on BAYADERKA : Lody borówkowe bayaderkahttp://www.blogger.com/profile/01541331498620732790noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-53686320595727324302014-08-20T17:43:51.445-07:002014-08-20T17:43:51.445-07:00Mmm, wyglądają pysznie. No i ten kolor - żadne dzi...Mmm, wyglądają pysznie. No i ten kolor - żadne dziecko się im nie oprze :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-77683372678538321542014-08-11T15:57:48.668-07:002014-08-11T15:57:48.668-07:00Borówkowe lody <3 przepis prosty, czas może nie...Borówkowe lody <3 przepis prosty, czas może nie za krótki....Mimo tego spróbuje zrobić ;) przydadzą się szczególnie w takie upały.<br />Kasiahttp://zespol-jelita-drazliwego.dozdrowia.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-54977184444541774322014-07-30T05:33:03.472-07:002014-07-30T05:33:03.472-07:00Wyglądają bardzo zachęcająco i apetycznie.
Osobiś...Wyglądają bardzo zachęcająco i apetycznie.<br /><br />Osobiście dodałbym raczej inulinę zamiast cukru zwłaszcza rafinowanego. Bo sacharoza jest "złodziejem" minerałów i enzymów.<br />Natomiast inulina jest rozpuszczalnym błonnikiem. Oraz naturalnym prebiotykiem - stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych. To oznacza, że bardzo bardzo wspiera nasz uklad pokarmowy i nie tylko.<br /><br />Jednocześnie nadaje masie większą spójność, nawet jeśli nie używamy jajek. Jak tutaj oraz np przy wypiekach. Tak z czysto praktycznego kulinarnego punktu widzenia.<br /><br />W dodatku inulina ma bardzo niski indeks glikemiczny a więc eliminuje skoki poziomu glukozy we krwi. I nie trzeba zaraz znów zjeść kolejnego loda żeby wysoki poziom cukru (i cukrowy'haj') podtrzymać.<br /><br />Tyle, że jest mniej słodka od popularnego cukru i nieco inną słodycz. Za to łatwiej wyeksponować smak składników bez nadniernego zasładzania.<br /><br />Kryształki cukru mają wg. mnie tylko jedną przewagę - bardziej nadają się do robienia peelingu. Na skórę wraz z olejkiem a nie do środka w lodach ;-)<br /><br />SmacznegoPiotr boski masażystahttp://boskimasaz.pl/masaz-gleboki/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-28152144714850013892014-07-12T11:15:39.801-07:002014-07-12T11:15:39.801-07:00Muszą być znakomite;) zdrowe i orzeźwiające
Zapras...Muszą być znakomite;) zdrowe i orzeźwiające<br />Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.comNaturalne metodyhttps://www.blogger.com/profile/06550119931070733237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-64417163755974992042014-07-08T01:36:51.123-07:002014-07-08T01:36:51.123-07:00Szkoda że przepis z użyciem maszyny do lodów, choć...Szkoda że przepis z użyciem maszyny do lodów, choć wydaje mi się, że i bez tego by spokojnie wyszły ;>Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01486580628361854386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-18573753743516932172014-07-07T09:55:32.473-07:002014-07-07T09:55:32.473-07:00Wspaniałe lody! ; )
Wyglądają cudownie! Wspaniałe lody! ; )<br />Wyglądają cudownie! Marthahttps://www.blogger.com/profile/09028059051505102700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7502021646878662204.post-75027369997382437332014-07-07T04:53:54.475-07:002014-07-07T04:53:54.475-07:00genialna ochłoda:)genialna ochłoda:)Antenkahttps://www.blogger.com/profile/06699237142547905321noreply@blogger.com