piątek, 14 października 2016

Najlatwiejsze ciasto jesienne z jablkami


Nie bylo mnie przez chwile. Rok szkolny rozkrecil sie juz na dobre, zaczela sie solidna, intensywna praca. Wraz z poczatkiem wrzesnia rozkrecilam sie tez z bieganiem, mam za soba juz dwa wydarzenia, o czym jeszcze napisze na blogu :)
A dzis przygotowalam dla Was niesamowicie proste ciasto jesienne z jablkami w cynamonowym cukrze. Mozecie je nazwac jak tylko chcecie. Samo przygotowanie zajmuje okolo dwudziestu minut.

Najprostsze ciasto z jablkami

375 g ciasta francuskiego
zoltko rozklocone
70 g cukru z lyzeczka cynamonu
5 jablek chrupkich I soczystych

Ciasto rozwalkowujemy I rozwijamy na blaszce. Smarujemy odrobina zoltka rozkloconego.
Jablka myjemy I wycinamy gniazda. Nastepnie kroimy w drobne plasterki. Wykladamy plasterki na ciasto francuskie. W miedzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Przed pieczeniem plasterki posypujemy cukrem polaczonym z cynamonem. Pieczemy w powyzsz. temperaturze az jablka zmiekna a ciasto bedzie brazowe na brzegach. Kroimy gorace I podajemy z kleksem kwasnej smietany.

7 komentarzy:

  1. prosto i pysznie! piekłam nieraz

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto idealne na niespodziewanych gości.
    Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Boskie!
    Podziwiam Cię za to bieganie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Obowiązkowo muszę wypróbować! Osobiście zapraszam Cie do nas na www.kcalmar.com/blog/ i do naszej aplikacji!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oxbridge Masters help students by offering custom coursework writing service. We do coursework writing help effectively to get you higher grades. When you ask us to Do My Coursework, we write high grade papers that are result oriented and you will get high grades in your exams.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.