sobota, 28 lutego 2015

Sałatka z gruszką, gorgonzolą i orzechami

Pyszna, chrupiąca sałatka, którą można przygotować w kilka minut. Sałatka, którą można zabrać do pracy albo podać do obiadu, jako dodatek, np. do chudego mięsa indyczego. Bardzo polecam :)

Sałatka z gruszką, gorgonzolą, orzechami 
ok. 3-4 średnie porcje

składniki: 
40 g pokruszonych orzechów włoskich
120 g mixu sałat
50 g pokruszonego sera gorgonzola
miód, do podania
2 jędrne gruszki
kilka kropli soku z cytryny, opcjonalnie 

Przygotowanie: 

Sałatę i gruszki myjemy i osuszamy. Z owoców wykrawamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na cieńkie plasterki. Na półmisek wykładamy osuszoną sałatę, na to plastry gruszki, ser, orzechy i polewamy miodem.

5 komentarzy:

  1. Smakowicie wygląda! Uwielbiam połączenia sera z orzechami. Tylko niestety jakiś czas temu okazało się, że mam alergię na orzechy... Po tylu latach! I niestety nie mogę sobie na takie danie pozwolić. Ale gruszkę sobie przekąszę, tak sobie chociaż zrekompensuję tę orzechową stratę ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.