Każdy z blogujących osób wie jaka przyjemność jest w jedzeniu i smakowaniu nowych dań i wypieków. Ja też nie ukrywam że lubię ciasta, serniki i czekoladę. Ale po narodzinach drugiego dziecka ze szczególną uwagą muszę dbać o sylwetkę i jeść zdrowo, czyli przestrzegać diety bogatej w warzywa,owoce i białko . Do tego, tak jak już wspominałam na stronie FB staram się cztery razy na tydzień biegać albo ćwiczyć z Ewą Chodakowską. A natomiast prawie codziennie wypijam taki zdrowy, naładowany witaminami koktajl. Ja osobiście wierzę w potęgę witamin warzyw i owoców i wykorzystuję je jak tylko mogę na codzień. I tak na naturalny detoks proponuję Sweet Lullaby- koktajl szpinakowo-jabłkowy, który dodatkowo pozytywnie działa na wszystkich tych, którzy mają kłopoty ze snem.Berry Bonanza to koktajl, który poprawi koloryt i ogólny wygląd naszej skóry a selerowo-anananasowy pomoże nam w trawieniu.
Sweet Lullaby- koktajl szpinakowo-jabłkowy
składniki na 1 porcję śniadaniowa:
garść szpinaku
małe jabłko
2-3 łyżki posiekanej sałaty lodowej
szklanka wody mineralnej
miód, do smaku
Jabłko obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy owoc w kosteczkę.
Szpinak siekamy drobno. Jabłko, szpinak, sałatę miksujemy zalewamy wodą i miksujemy. Dodajemy miód do smaku.
składniki na 1 porcję śniadaniowa:
garść jagód
garść malin
garść jeżyn
2-3 łodyżki selera
szklanka wody mineralnej
Owoce, seler myjemy.
Seler ścieramy na tarce. Odsączamy sok. Sok łączymy z owocami i miksujemy. Dolewamy wody mineralnej.
Opcjonalnie można dodać do koktajlu sok z startego korzenia imbiru.
Opcjonalnie można dodać do koktajlu sok z startego korzenia imbiru.
Koktajl selerowo-ananasowy
składniki na 1 porcję śniadaniowa:
3 łodyżki selera
4 krążki ananasa
szklanka wody mineralnej
listki świeżej mięty, przed podaniem
Seler myjemy i ścieramy na tarce. Wyciskamy sok który łączymy, miksując z ananasem. Dolewamy szklankę wody mineralnej. Koktajl wlewamy do szklanki i serwujemy z listkami mięty.
Koktajl arbuzowo-rzeżuchowy z mango
składniki na 1 porcję śniadaniowa:
2 duże plastry arbuza
1 małe mango
3 łyżki rzeżuchy
Mango obieramy i kroimy drobno. Łyżką wybieramy miąższ z arbuza. Owoce miksujemy, Na końcu dodajemy posiekaną rzeżuchę. Można do smaku dodać odrobinę miodu.
Smakowite są te koktajle Agnieszko! Piękne i bardzo apetyczne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię.:)
rewelacyjny pomysł na post:) idealne rozwiązanie na ciepłe dni:)
OdpowiedzUsuńKiedy po porodzie zaczelas biegac i cwiczyc z Ewa ? ;)
OdpowiedzUsuńKiedy po porodzie zaczelas biegac i cwiczyc z Ewa ? ;)
OdpowiedzUsuń