sobota, 13 maja 2017

Koktajl dyniowo-bananowy

Wiem, ze pogoda w Polsce nikogo nie rozpieszcza, ale kiedy juz zacznie sie ocieplac, warto na pierwsze sniadanie zmiksowac taki przepyszny koktajl.
Powstal  nieco z przypadku, bo nie wiedzialam co mam zrobic z czescia pieczonej dyni. Polaczylam ja wiec z bananami, jogurtem i maslem migdalowym, ktore ostatnio na dobre zagoscilo w mojej kuchni. Dynia jest prawie niewyczuwalna, koktajl nie jest zbyt gesty, raczej slodki, a w smaku - rewelacyjny  - polecam!

Koktajl dyniowo- bananowy

skladniki na dwie porcje

2 dojrzale banany
300 ml jogurtu (uzylam brzoskwiniowego)
szklanka wody
200 g pieczonej dyni pizmowej
2 lyzki masla migdalowego
miod albo syrop klonowy, do doslodzenia

Banany obieramy i wrzucamy do pojemnika, w ktorym bedziemy miksowac skladniki. Wlewamy jogurt, wode, wrzucamy dynie, dodajemy maslo. Miksujemy. Nastepnie dosladzamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
 

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię koktajle i smoothies. Nigdy jeszcze nie piłam z dynią w roli głównej.

    OdpowiedzUsuń
  2. Koktajlu z dynią jeszcze nie piłam ale z wielką chęcią wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, musiał być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.