link
facebook login BAYADERKA : BEZIKI Z GANACHE

wtorek, 8 marca 2011

BEZIKI Z GANACHE


Beziki, które przełożyłam ganache,czyli masą czekoladową połączoną ze śmietaną, od razu nabrały innego charakteru.
Sa nadal delikatne. Ale chrupiące tylko od zewnątrz, a ze środka ciągnie się masa jak i sama beza.
Mają w sobie dużo wdzięku i nikt by nie powiedział, że ich wykonanie jest bardzo proste.
Wiec dlaczego by tak nie zrobić takich bezików z ganache, kiedy już w drodze do nas jadą nieco niespodziewani goście?...

Zapraszam do wypróbowania przepisu.

Składniki i przepis na beziki znajdziecie na tej stronie.

Składniki na ganache:

- 200 g gorzkiej czekolady
-100 g białej czekolady
-3 łyżki śmietany kremówki (30 % tluszczu).

Wykonanie:

1. Z przepisu zamieszczonego  tutaj  pieczemy beziki.

2. Wykonanie masy czekoladowej (ganache) jest bardzo proste.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy obie czekolady (wcześniej łamiąc je na kostki). Następnie dodajemy do tego śmietanę i przez caly czas mieszamy. Nie doprowadzamy do wrzenia.

3. Roztopioną czekoladę dokładnie mieszamy z śmietaną i od razu zdejmujemy z palnika. Pozwalamy jej stygnąć przez około godzinę. Po czym przekładamy od ''wewnątrz''beziki i łączymy tak ze sobą jak na zdjęciu wyżej.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers