link
facebook login BAYADERKA : Łosoś pieczony z cytryną i pietruszką

sobota, 4 maja 2013

Łosoś pieczony z cytryną i pietruszką


Łosoś pieczony z cytryną i natka pietruszki, doprawiany sola i kolorowym pieprzem.
Wystarczy okolo pol godziny aby przygotowac (i upiec) rybe w ten sposob. Losos po 20-25 minutach jest miekki, delikatny, soczysty i idealnie doprawiony.


Łosoś pieczony z cytryną i pietruszką
2 porcje

2 sredniej wielkosci filety z lososia
cytryna
oliwa extra vergine
sol, moze byc w platkach
kolorowy pieprz
natka pietruszki

dodatkowo:
folia aluminiowa


1. Z folii aluminiowej wycinamy dwa prostokaty. Kazdy bok prostokata unosimy lekko do gory aby przypominal paczuszke.
2. Rybe lekko spryskujemy oliwa i doprawiamy sola i kolorowym pieprzem. Doprawione filety wykladamy na prostokat z folii.
3. Kroimy cytryne na cieniutkie plasterki. Na kazdy filet wykladamy po 1-2 plastry. Kroimy natke pietruszki i wykladamy na cytryne.
4. Pieczemy w temp. 180 stopni az ryba bedzie lekko rozowa. Pieklam okolo 25 minut.

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam łososia, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ... Czyli łosoś w papilotach ;-) Lubię rybki, najlepsze mięsko :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ryby zawsze i wszędzie. :) Prostota jak zawsze najlepsza.

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam tak podanego łososia:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Agnieszko, taka łososiowa propozycja bardzo mi sie podoba. Smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszna rybka :) lubię taką :D

    OdpowiedzUsuń
  7. fajna alternatywa na danie rybne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie przepadam za łososiem, ale to danie zrobiłam i smakowało mi.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers