Mozna zapytac dlaczego spirulina? Otoz od kiedy zaczelam intensywnie biegac (wiecej na moim Instagramie bayaderka_blog), zaczelam tez bardziej swiadomie jesc. I tak na przyklad staram sie codziennie wypijac koktajl z chia i spirulina albo moringa (o ktorej napisze jeszcze kiedys) albo zjadam takie wlasnie zdrowe sniadanie jak na zdjeciu wyzej. Spirulina to doskonaly antyoksydant, zrodlo bialka, zelaza. Wzmacnia ona wlosy, paznokcie, poprawia koloryt/ stan skory. Poprawia tez metabolizm. Zalecana jest w wieku menopauzalnym.
Jogurt spirulinowy
180 ml jogurtu naturalnego
maly dojrzaly banan
niepelna lyzka spiruliny
kiwi
jablko
jezyny swieze lub mrozone
miod, opcjonalnie
Polowe jogurtu laczymy z rozgniecionym bananem i spirulina. Dokladnie mieszamy tak by nie bylo zadnych grudek.
Na talerz/ do miski wykladamy zielony jogurt, obok bialy - polaczony z miodem.
Na jogurt wykladamy pokrojone w plastry: jablko i obrane kiwi, i na koncu- jezyny.
też się nie moge do niej przekonać, więc chętnie wypróbuję Twój pomysł ;-)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :) na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis ;) Niedawno dostałam paczuszkę spiruliny i niezbyt mam na nią pomysł. Do tematu superfoods podchodzę z dużym dystansem, ale nasiona chia uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńTa kompozycja wygląda bajecznie! :) Poza spiruliną, warto też zapoznać się z chrolellą.
OdpowiedzUsuńSpirulina ma specyficzny zapach jednakże dobrze wkomponowana w owoce nie sprawia problemu smakowego :) W tej kompozycji prezentuje się znakomicie i zdecydowanie spróbuje w najbliższym czasie. :)
OdpowiedzUsuńA to ciekawe, nigdy wcześniej nie słyszałam o spirulinie! Chyba czas spróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, smakuje pewnie równie dobrze! Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam ale na pewno przyrządzę sobie taki deser! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNie miałam nigdy styczności ze spiruliną. Może to czas najwyższy spróbować.
OdpowiedzUsuńmmmm
OdpowiedzUsuń