link
facebook login BAYADERKA : Paczuszki wytrawne do barszczu.

środa, 16 grudnia 2015

Paczuszki wytrawne do barszczu.

Jestem tak zmeczona ze nie potrafie tego opisac...
Moj organizm buntuje sie przeciwko sygnalom budzika, a moje ramiona niechetnie dzwigaja kolejne dziesiatki ksiazek na trzecie pietro. Moj poziom kreatywnosci w klasie maleje wprost proporcjonalnie do rosnacego zmeczenia i znuzenia. Zyje juz tak naprawde myslami o Swietach i czekam niecierpliwie na ten czas, ktory bede mogla spedzic z dziecmi i przyjaciolmi.
Jutro czeka mnie kolacja z kolezankami z pracy. A w piatek - zasluzony urlop swiateczny.
 
Mam dla Was dzisiaj paczuszki. Paczuszki czyli cos malego, wytrawnego nafaszerowanego serem, odrobina dobrej wloskiej szynki albo bekonu z miodem, rzezuchy, i gruszki.
Pyszny dodatek do zup albo przystawka.
 
 
Paczuszki wytrawne z gruszka, serem i bekonem
 
375 g ciasta francuskiego
2 gruszki sredniej wielkosci
3 plastry bekonu
2 lyzki miodu
lyzka masla
2 lyzki posiekanego rzezuchy
6 - 8 plastrow sera Camembert albo Brie
rozklocone jajko
 
Wykonanie:

Ciasto rozwalkowane rozkladamy na lekko oproszonej stolnicy i dzielimy nozem na 6 kawalkow.
Na kazdy kawalek wykladamy kilka plasterkow gruszki, odrobine posiekanej rzezuchy (ewentualnie pietruszki) , plasterek sera i kawalek obsmazonego w miodzie boczku. Boki ciasta nakladamy tak aby powstal trojkat. Nastepnie wierzch smarujemy woda, ewentualnie rozbitym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy okolo 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Podajemy cieple do zupy albo do zielonej salatki.
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komentarz:

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers