Makaron to jedno z tych dan, w ktore energii wkladamy minimum wysilku, a czasem powstaja bardzo fajne kompozycje smakowe. Tutaj w kilkanascie minut przygotowalam obiad, ktory bardzo smakowal domownikom, rowniez po odgrzaniu z dodatkiem sera parmiggiano. Prosto, smacznie i efektownie.
Makaron z warzywami
na trzy spore porcje
140 - 150 g swiezego mlodego szpinaku
2 duze pomidory
jedna zolta papryka
jedna czerwona papryka
200 g makaronu typu penne
cukinia, sredniej wielkosci
mala mloda cebulka
pieprz i sol
lyzka masla
salsa z cebulki i jalapenos, do podania (opcjonalnie)
ser typu parmezan
Do garnka wlewamy wode, solimy. Doprawadzamy do wrzenia, nastepnie wrzucamy makaron i gotujemy wedlug instrukcji na opakowaniu.
Na rozgrzana patelnie wrzucamy maslo, nastepnie umyte i pokrojone warzywa: papryke, cebulke. Doprowadzamy do zeszklenia. Po czym wrzucamy pokrojona cukinie i pomidory. Warzywa dusimy okolo 10 minut az puszcza sok. Sok odlewamy. Ugotowany makaron laczymy z warzywami, doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy na goraco z odrobina salsy i potartym serem parmezan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.
Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.