Pyszna, chrupiąca sałatka, którą można przygotować w kilka minut. Sałatka, którą można zabrać do pracy albo podać do obiadu, jako dodatek, np. do chudego mięsa indyczego. Bardzo polecam :)
Sałatka z gruszką, gorgonzolą, orzechami
ok. 3-4 średnie porcje
składniki:
40 g pokruszonych orzechów włoskich
120 g mixu sałat
50 g pokruszonego sera gorgonzola
miód, do podania
2 jędrne gruszki
kilka kropli soku z cytryny, opcjonalnie
Przygotowanie:
Sałatę i gruszki myjemy i osuszamy. Z owoców wykrawamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na cieńkie plasterki. Na półmisek wykładamy osuszoną sałatę, na to plastry gruszki, ser, orzechy i polewamy miodem.
Sałatka z gruszką, gorgonzolą, orzechami
ok. 3-4 średnie porcje
składniki:
40 g pokruszonych orzechów włoskich
120 g mixu sałat
50 g pokruszonego sera gorgonzola
miód, do podania
2 jędrne gruszki
kilka kropli soku z cytryny, opcjonalnie
Przygotowanie:
Sałatę i gruszki myjemy i osuszamy. Z owoców wykrawamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na cieńkie plasterki. Na półmisek wykładamy osuszoną sałatę, na to plastry gruszki, ser, orzechy i polewamy miodem.
Ale pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńsmakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :>
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda! Uwielbiam połączenia sera z orzechami. Tylko niestety jakiś czas temu okazało się, że mam alergię na orzechy... Po tylu latach! I niestety nie mogę sobie na takie danie pozwolić. Ale gruszkę sobie przekąszę, tak sobie chociaż zrekompensuję tę orzechową stratę ;)
OdpowiedzUsuń