Przepis na te buraczki dostalam calkiem niedawno. Mimo ze buraczki tarte same w sobie uwielbiam I moglabym je jesc kilka razy na tydzien, to uwazam ze takie polaczenie buraka z jogurtem naturalnym i ogorkiem konserwowym jest szczegolnie udane. Polecam jako dodatek do obiadu. Ja lubie buraczki jesc z twarozkiem na toscie, ot tak po prostu :)
Pyszne buraczki z jogurtem naturalnym
skladniki:
500 g ugotowanych potartych buraczkow
duza cebula
2 lyzki koperku swiezego posiekanego drobno
250 ml jogurtu naturalnego
2 lyzki smietany kwasnej, opcjonalnie
3 ogorki konserwowe, pokrojne drobno w kosteczke
pieprz swiezo zmielony, do smaku
sol, do smaku
Przygotowanie:
Buraczki laczymy z jogurtem i posiekanym koprem, posiekana cebula i ogorkiem. Mieszamy skladniki, doprawiamy pieprzem i sola. Podajemy. Buraczki mozna przechowywac w zimnym miejscu do 3 dni.
Uwielbiam buraki pod każdą postacią. Przepis zabieram:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, chociaż wcześniej nie widziałam nigdy podobnego przepisu na pewno wypróbuję :) Z młodymi ziemniaczkami muszą smakować przepysznie :)
OdpowiedzUsuńCzekam na kolejne pomysły
Pozdrawiam :)
Takich buraczków jeszcze nie jadłam, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńojjj najlepsze !!!!
OdpowiedzUsuń