link
facebook login BAYADERKA : Pyszna salatka z fasola, kasza jaglana i awokado

wtorek, 11 kwietnia 2017

Pyszna salatka z fasola, kasza jaglana i awokado

Uwielbiamy jesc salatki z dodatkiem kasz, warzyw I dobrym dressingiem. Nie dosyc ze takie salatki fajnie wygladaja na talerzu, to jeszcze sa bogate w mikroelementy i witaminy. Porcja takiej salatki na kolacje to samo zdrowie!
Ostatnio przygotowalam taka wlasnie kombinacja fasoli, kaszy, awokado, tunczyka, szpinaku i cebuli. Wszystkim bardzo smakowalo :)


Salatka z fasola, awokado i kasza jaglana

jeden woreczek kaszy jaglanej
awokado, srednio dojrzale
puszka fasoli czerwonej
1/2 sredniej cebulki
puszka tunczyka
garsc swiezego szpinaku
2-3 lyzki kwasnej smietany, albo w wersji deluxe- majonezu
pieprz i sol morska, do smaku
pieczywo chrupkie, do podania (opcjonalnie)

Kasze przed ugotowaniem nalezy oplukac kilka razy, nastepnie ugotowac na sypko w lekko osolonej wodzie.
Fasole jak i tunczyka nalezy odsaczyc z wody i polaczyc w duzej misce wraz ze szpinakiem i posiekana cebulka. Na koniec wsypujemy ostudzona kasze, doprawiamy pieprzem grubym i sola (wg uznania) i dodajemy sos- u mnie to byla kwasna smietana. Salatke dekorujemy awokado pokrojonym w cieniutkie plasterki. Podajemy z chrupiacym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers